Prepelite

Vindem prepelite si pui de prepelita la diferite varste, preturi rezonabile: pui de prepelita la 3  sapt. – 4 lei/buc; pui de prepelita la 4 sapt.-6 lei/buc pui de prepelita la 5 sapt.-8 lei/buc;pui de prepelita la 6-7 sapt.-10 lei/buc.,oua de prepelita pentru consum, tratament naturist si incubatie, pret rezonabil 0.3 lei/buc,carne de prepelita la caserola, pret rezonabil 30 lei/kg, comercializam furaje combinate pentru toata gama de pasari si baterii profesionale pt cresterea puilor de gaina si prepelite ouatoare flux continu,pentru relatii si comenzi tel 0723339874, 0767797582, 0753460129, 021/3527451
Despre prepelite
Acest site se adreseaza tuturor acelora care au o mare satisfactie din cresterea animalelor mici si a pasarilor si anume, gaini, bibilici, curcani, rate, gaste si in special din cresterea prepelitelor. Pentru ei se doreste a fi un indrumar in a obtine din cresterea prepelitelor un castig suplimentar. Continutul se bazeaza in principal pe experienta practica in cresterea prepelitelor, nu pe analize sau experimente stiintifice si nu ridica nici o pretentie referitoare la caracterul stiintific.
Daca cititorul acestui site de pasari poate valorifica din continutul acestuia o parte mai mica sau mai mare pentru succesul sau, sau daca crescatorul experimentat de prepelite descopera vreo metoda practica noua, atunci insemnarile noastre s-au dovedit utile. Eventual ii poate starni pe unii cititori sa descopere un hobby nou profitabil. Omul pentru a supravietui in conditiile vietii de azi atat de trepidanta si stresanta are nevoie din ce in ce mai mult de alimente sanatoase. In zilele noastre sanatatea oamenilor depinde de folosirea unei ape curate, a unui aer nepoluat, folosirea unei hrane cat mai naturale si complete, miscarii in aer liber etc.
Folosirea produselor chimice de sinteza in exploatarea pamantului in majoritatea tarilor dezvoltate a dus la imbolnavirea si intoxicarea populatiei, inregistrandu-se alarmant boli degenerative( boli de piele, alergii, cancer etc). Hrana fiind cel mai bun medicament nu ne ramane decat noua decizia ca in mod treptat sa introducem in alimentatia noastra produse cat mai sanatoase, fara conservanti si coloranti chimici, produse ecologice, naturale.
Folosirea unei hrane cat mai complete este de foarte mare importanta. Ouale si carnea de prepelita au fost consumate de peste 4000 ani. Hrana sanatoasa poate fi un medicament in tratarea diverselor boli.
Multumiri crescatoarei care m-a inspirat la detaliile acestui site legat de toate pasarile in special de prepelite crescute in crescatoria din  Ciorogarla la 10 km de Bucuresti!
Relatii de rudenie
In clasa pasari, fasanidele sunt una din cele sapte familii din ordinul galinaceelor. In familia fasanidelor exista, la randul sau, printre altele, si subfamilia potarnichi, iar una dintre speciile de potarnichi este prepelita.
In total exista in familia fasanidelor cca. 200 de specii. printre ele, pe langa fazani si potarnichi, aflandu-se curci, bibilici si pauni.
Prepelita salbatica se diferentiaza de prepelita domestica prin penajul diferit colorat si prin canttecul masculului.
Prepelita domestica – Coturnix Coturnix Japonica
In secolul XI-XII prepelita a fost domesticita in Japonia, pana in ani 1900 a fost crescuta ca pasare de casa sau pasare cantatoare. Dupa anii 1900, prepelita a inceput sa fie folosita pentru producerea de oua si carne.
In anii 1870, prepelita japoneza a fost acceptata in SUA de institutiile specializate ca prepelita de vanatoare
Forme de crestere, rase si alte tipuri de prepelite
Din prepelita salbatica, in decursul timpului, s-au dezvoltat mai multe rase si mutanti, care pot fi interesanti pentru cresterea in interes comecial.
Negro Grey sau Tibetane, este o prepelita cu pene negre, la care cocosul si gaina nu se deosebesc prin penaj. Stabilirea sexului este posibila numai la prepelita matura iar productia de oua este de 320 de oua la un consum de hrana de 7,3 kg- 7,5 kg pe an,
Texudo, este o prepelita cu o incrucisare de penaj negricios si cu pene albe pe piept. Productia de oua este comparabila cu cea a rasei Negro Grey.
Prepelita alba sau argintie este o specie de origine frantuzeasca cu un penaj de un alb curat. In urma imperecherii apar mereu cateva specimene cu pene si cu pete negre (mutanti).
Mutantii de prepelita depun totusi in mod obisnuit oua pigmentate. Doar sub stres, asadar cand sunt deranjate in perioada formarii oului dispare deseori la mutanti pigmentatia din coaja oului, iar mutantii depun atunci doar oua cu coaja alba. Productia de oua este si la aceasta rasa comparabila cu cea de la celelalte rase enumerate pana acum.
Prepelita manciuriana aurie este o prepelita franceza si are diferite greutati
Prepelita italiana este o pasare cu diferite nuante maronii iar masculul ajunge la greutatea de 110 gr si femela la 140 gr.
Prepelita faraon, este o pasare de carne si poate ajunge pana la 420 gr.
Prepelita Bobwhite nu este rara pe continentul Nordamerican, traieste pe campii si savane, deoarece aceasta prepelita este apreciata ca vanat de americani, ea este inmultita de crescatori si mai apoi vanduta asociatiei de vanatori.
Prepelita japoneza, masculul are pieptul maro-roscat patat cu negru iar cloaca prezinta o excrescenta de culoare roza si neacoperita cu penaj. Femela are pieptul maro si gatul maro deschis cu picatele negre si cloaca alungita transversal. Femela produce circa 320 oua pe an cu greutatea de 10 grame. Perioada de incubatie este de 16-17 zile fata de 21 sau 28 de zile la gaina sau la alte specii de pasari.nta
Carnea de prepelita reprezinta circa 80% iar scheletul foarte fin circa 14%, prepelita devine matura in 42 de zile si intra in plina productie de oua la 50 de zile. Eficienta productiei scade dupa circa 8 luni de la nastere. Prepelita este rezistenta la boli fiind afectata insa si ea de bolile specifice pasarilor. Prepelitele trebuie ferite de pisici, caini, sobolani si pasari rapitoare. O manevrare frecventa a prepelitelor poate duce la marirea mortalitatii iar daca prepelita se muta intr-un nou loc, productia de oua se va intrerupe pentru 2-3 saptamani. Zgomotele exterioare trebuie reduse la minimul posibil. Oua mai mari de prepelita si reducerea mortalitatii se obtin daca masculii de prepelita nu stau impreuna cu femelele.
Prepelita japoneza matura are nevoie de lumina 14-16 ore pe zi pentru mentinerea fertilitatii si a productiei maxime de oua, o lumina prea puternica nu mareste productia de oua.Prepelita japoneza consuma circa 17 grame de hrana pe zi iar curatenia reprezinta conditia pastrarii sanatatii la prepelite. Custile, vasele din care mananca sau beau apa, spatiile de crestere a prepelitelor, trebuie sa fie in mod frecvent curatate si dezinfectate mai ales la terminarea ciclului productiv. Prepelitele ce par bolnave trebuie imediat mutate in alte spatii si supravegheate. Prepelitele au nevoie de companie, nu le place sa traiasca singure. Prepelita are o energie extraordinara, fiind de o vitalitate deosebita. Prepelita are miscari rapizi , explozive, acesta este si unul din motivele care se folosesc pentru dresarea cainilor de vanatoare.
Puii de prepelita sunt galbui cu dungi morcovii si se aseamana cu puii de curca, ei cantaresc circa 7 grame in prima zi dar cresc foarte rapid, ajungand in circa 28 de zile maturi.
O crescatorie de prepelite necesita numai o suprafata relativ mica pentru un grajd, exemplu o suprafata de 3x 6= 18 m poate adaposti inclusiv culoarul de deservire, pe doua etaje, 1300 de pasari, pe trei etaje cca. 2000 de pasari. Pentru incepatori este recomandabil sa inceapa cu doua pana la patru custi de prepelita, aceasta necesita un capital de incepere mic si ofera posibilitatea de a acumula experienta necesara. Prepelitele mature traiesc sub 15 grade dar nu mai produc oua. Prepelita are corpul relativ mic si se adapteaza usor la cresterea intensiva  iar datorita volumului mic poate trai intr-o densitate  mare. Prepelita creste foarte rapid, are maturitatea  sexuala precoce se reproductie i are o mare rata a productiei de oua. Cantitatea mare de oua, ciclu de reproductie foarte mic, duce la o circulatie si recuperare a capitalului investit, foarte rapida.Cresterea prepelitelor este recomandata si in familiile cu copii, acestia pot invata de mici ce este o prepelita si cum sa aiba responsabilitati pentru cresterea ei. Ouale de prepelita sunt aproape identice la gust cu ouale de gaina. Prepelita transforma mancarea in proteina in mod foarte eficient, pentru obtinerea a 500 grame de oua, prepelita consuma circa 1000 grame de furaj. In literatura de specialitate se subliniaza, ca chinezii au folositprepelitele inca din antichitate  mai ales in tratarea impotentei si astmului bronsic.
Cresterea prepelitelor poate fi  o buna alternativa la cresterea celorlalte pasari precum gainile, ratele, gastele sau bibilicile. Cu aceasta forma de crestere a prepelitelor se pot ocupa indeosebi intreprinzatorii cu o suprafata mai restransa de teren sau agricultori amatori.
Cat spatiu necesita o crescatorie eficienta de prepelite, de unde se poate achizitiona prepelitele, cum se hranesc corect in fiecare stadiu de crestere, ce boli pot contracta prepelitele si cum se pot evita? La toate aceste intrebari si multe altele ne puteti contacta telefonic sau prin e mail ul de pe site ul nostru.
Va multumim dragi prieteni crescatori!