Carne de prepelita

VINDEM CARNE DE PREPELITA – 30 LEI / KILOGRAMUL

Valorificarea carnii de prepelita
Carnea de prepelita este o carne foarte gustoasa fiind considerata o delicatesa in multe tari din lume si de 20 de ani si in Romania.
Continutul scazut in colesterol si grasimi face ca aceasta carne de prepelita sa fie recomandata celor bolnavi de diabet, obezitate, colesterol marit si persoanelor cu probleme oncologice.
Consumul carnii de prepelita inbunatateste functionarea inimii si in folosirea curelor de slabire.
Inainte de taiere prepelitele se muta intr-o cusca separata unde 24 de ore se asigura numai apa si nu hrana.
Eviscerarea se efectueaza prin extremitatea rectala (dupa ce se taie cu cutitul), introducandu-se un deget in cavitatea abdominala si eliminarea maruntaielor.
Din punct de vedere economic nu trebuie sa prelungim cresterea prepelitelor peste 50 zile deoarece cantitatea de crestere in greutate nu acopera cheltuielile cu hranirea.
Carnea de prepelita a fost mancata de mii de ani, facandu-se referire la acest lucru si in Biblie.
Carnea de prepelita contine putin colesterol si se digera foarte usor.
In mod gospodaresc prepelitele se sacrifica, se oparesc timp de 1 minut in apa la temperatura de 65-68 grade, se curata, se lasa intr-un spatiu raoros, apoi se ambaleaza in pungi de plastic sau ambalaje de polistiren expandat si se congeleaza